Özellikle yaz aylarında insanların gözdesi olan atom içeceği içinde bulundurduğu vitaminli meyvelerle vatandaşların ilgisini çekiyor.
İçerisinde birçok meyveyi bulundurarak yapılan atom insanlardan tarafından ilgi görüyor. Yapılışı bakımından içinde vitaminli meyveler bulunan atom içeceği hem lezzeti hem de insanlara sunduğu vitaminle güzel bir içecek modeli oluşturuyor. Kahramanmaraş’ta 12 yıldır barmen olan ve her çeşit atom yapan Esat Karabey, atomun nasıl yapılacağı ve ne gibi faydalarının olduğunu Manşet Gazetesi haber ekibine anlattı. Karabey, “Atom yaz meyvelerinden yapıldığı takdirde insanın kan dolaşımını hızlandırır. Özellikle de sıcak havalarda insan vücudunu rahatlatır'' dedi.
''LEZZET VE FAYDA UYUMU ÖNEMLİ’
Atomun yapılırken meyveler açısından lezzet ve fayda uyumuna dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Karabey, lezzet ve fayda uyumu açısından doğru meyvelerin kullanıldığı takdirde insan sağlığına ve ağız tadına daha faydalı ve lezzetli olacağını belirtti. Karabey, “12 yıldan beri barmenlik yapıyorum. Atom içeceğinin birçok çeşidi vardır. Ballı, muzlu ve karışık gibi. Bunların içinde en çok rağbet gören ve faydalı olan meyveli olan atomdur. Meyveli olan atom içeceği tamamen doğal canlı meyvelerden olur. Mevsimine göre atom yapılır. Atom yapılırken özellikle meyvelerin birbirine karşı lezzet ve fayda uyumu önemlidir. Örneğin çilek ile limon bir arada kullanıldığı takdirde bu insanı rahatsız eder. Çünkü çileğin daha mayhoş bir tadı vardır. Limonunda daha kesken ve ekşi bir tadı vardır. Bu iki meyveyi atom içeceğinin içinde kullanılırsa insanlara biyolojik anlamda da rahatsızlıklar verir. Atom yaz meyvelerinden yapıldığı takdirde insanın kan dolaşımını hızlandırır. Özellikle de sıcak havalarda insan vücudunu rahatlatır. Akciğerlerde keseciklerin açılmasını sağlar. Özellikle kivi ve muz sindirim sistemini rahatlatır'' ifadelerini kullandı.
Atomun yapılırken meyveler açısından lezzet ve fayda uyumuna dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Karabey, lezzet ve fayda uyumu açısından doğru meyvelerin kullanıldığı takdirde insan sağlığına ve ağız tadına daha faydalı ve lezzetli olacağını belirtti. Karabey, “12 yıldan beri barmenlik yapıyorum. Atom içeceğinin birçok çeşidi vardır. Ballı, muzlu ve karışık gibi. Bunların içinde en çok rağbet gören ve faydalı olan meyveli olan atomdur. Meyveli olan atom içeceği tamamen doğal canlı meyvelerden olur. Mevsimine göre atom yapılır. Atom yapılırken özellikle meyvelerin birbirine karşı lezzet ve fayda uyumu önemlidir. Örneğin çilek ile limon bir arada kullanıldığı takdirde bu insanı rahatsız eder. Çünkü çileğin daha mayhoş bir tadı vardır. Limonunda daha kesken ve ekşi bir tadı vardır. Bu iki meyveyi atom içeceğinin içinde kullanılırsa insanlara biyolojik anlamda da rahatsızlıklar verir. Atom yaz meyvelerinden yapıldığı takdirde insanın kan dolaşımını hızlandırır. Özellikle de sıcak havalarda insan vücudunu rahatlatır. Akciğerlerde keseciklerin açılmasını sağlar. Özellikle kivi ve muz sindirim sistemini rahatlatır'' ifadelerini kullandı.
Haber: Adem Merk