Kahramanmaraş’ın tarım alanında önemli bir ilçesi Türkoğlu ilçesi, özellikle Kahramanmaraş’ın Güneydoğu ve Akdeniz yollarının bağlandığı önemli güzergahlara ev sahipliği yapıyor. Hem ilçeyi ayıran Adana-Osmaniye yolu hem de ilçenin mahallelerindeki yollarını Büyükşehir Belediyesi ile birlikte titiz ve ummalı bir şekilde yapan Türkoğlu Belediyesi, sürücülerden tam not alıyor. İlçenin gelişen en büyük mahallelerinden olan Beyoğlu Mahallesi, Şekeroba Mahallesi ve Kılılı Mahallesi gibi yerlerdeki kilit parke ve yol çalışmalarının büyük bir bölümünü tamamlayan Türkoğlu Belediyesi, 4 yıldan bu yana önemli işleri imza attı. Grup yollarını ve eksik kalan diğer sokak aralarına girerek vatandaşların sesine de kulak veren Türkoğlu Belediyesi, hizmette sınır tanımıyor. Ilçede bulunan
Akçalı Mahallesi, Avşarlı Mahallesi, Aydınkavak Mahallesi, Bayramgazi Mahallesi , Beyoğlu Mahallesi, Ceceli Mahallesi, Cennetpınarı Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Çakallıçullu Mahallesi, Çakallıhasanağa Mahallesi, Çakıroğlu Mahallesi, Çobantepe MahallesiDedeler Mahallesi, Doluca MahallesiFatih MahallesiGaziler MahallesiGaziosmanpaşa Mahallesi, Güllühüyük Mahallesi, Hacıbebek Mahallesi, Hopurlu Mahallesi,Istasyon Mahallesi, Kadıoğluçiftliği Mahallesi, Kaledibi Mahallesi, Kelibişler Mahallesi, Kılılı Mahallesi, Kırmakaya Mahallesi, Kızıleniş Mahallesi, Kumçatı Mahallesi, Kuyumcular Mahallesi, Küçükimalı Mahallesi, Minehüyük Mahallesi, Önsenhopuru Mahallesi, Özbek Mahallesi, Pınarhüyük Mahallesi, Şekeroba Mahallesi, Tahtalıdedeler Mahallesi, Uzunsöğüt Mahallesi, Yavuzlar Mahallesi, Yeniköy Mahallesi, Yenipinar Mahallesi, Yeşilyöre Mahallesi, Yeşilyurt Mahallesi, Yolderesi Mahallesi gibi yerlerde girmedik ücra köşeleri bırakmayan Belediye çalışanları, ummalı çalışmalarını sürdürüyor.  Yapılan çalışmaları sosyal medya hespalarından paylaşan Türkoğlu Belediyesi, vatandaşların da sesine kulak vermeye devam ediyor.

Aycan, “Özel şirketlerin de kişilerin de konut yapması desteklenmelidir” Aycan, “Özel şirketlerin de kişilerin de konut yapması desteklenmelidir”



MAHALLELER
Özbek- Kadığluçiftliği mahallemiz arası 3 km 1. kat sathi kaplama, Pınarhüyük 3,5 km 1. kat sathi kaplama, Muratçakıroğlu-Büyükimalı arası 9 km 1. kat sathi kaplama ve
4 km 2. kat sathi kaplama, Göllühüyük (Körhocalar) 6 km 1. kat sathi kaplama,
Tahtalıdedeler 2 km 1. kat sathi kaplama, Çobantepe 1 km 1. kat sathi kaplama yapılmış olup, vatandaşın hizmetine sunulmuştur.

MAHALLELER ARASI YOL ÇALIŞMASI
Türkoğlu Belediyesinin ilçeye 4. Giriş yolu olarak planlanan ve başlanan Gaziosmanpaşa mahallesinden şehir merkezine açılan bağlantı yolu, Büyükşehir Belediyesi tarafından sıcak asfalt çalışmalarında sona gelindi.

OTOBAN YOL ÇALIŞMASI
Kahramanmaraş- Nurdağı arası duble yol çalışmaları ilçe sınırları içerisinde devam ediyor. 2014’ten bu yana ilçe içindeki şehirlerarası yolların çalışmalarını Belediye son hızla yaparak, güzel bir görünüme kavuşturmakta.

TÜRKOĞLU'NDA PARKESİZ YOL KALMAYACAK
Yazın toz ve topraktan, kışın ise çamurdan dolayı mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını gidermek için, Türkoğlu Belediyemiz tarafından, ilçeye bağlı Beyoğlu, Şekeroba, Dedeler, Kılılı ve Avşarlı Mahallelerimizde Belediye ekiplerimiz kilit parke döşeme çalışmalarını aralıksız tüm hızıyla devam ettiriyor. Ekipler, bundan sonraki kilit parke taşı döşeme çalışmalarına ise Önsenhopuru, Küçükİmalı, Akçalı, Büyükimalı, Yeşilyöre, Yeşilyurt ve Göllühöyük mahallelerinde devam edecektir. Türkoğlu Belediyemiz, programlı bir şekilde hızını kesmeden 44 mahallemizdeki sokaklarda devam ettirdiği kilit parke döşeme işlemleri tüm mahallerimizde parkesiz yada asfaltsız yol kalmayana kadar devam edecektir.

KILIT PARKE ÇALIŞMASI
Kılılı Mahallesinde eksik kalan sokaklarda, Türkoğlu Belediyesi ekipleri tarafından komple kilit taşı döşenerek vatandaşların hizmetine sunulmaya devam ediyor.

ASFALT ÇALIŞMASI
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Türkoğlu Belediyesinin ortaklaşa yapmış olduğumuz Dedeler mahallesi içerisindeki grup yolu ve Şekeroba - Dedeler mahalle arasındaki grup yolu, şehirler arası otoyollarında kullanılan BSK sıcak asfalt kaplama kalitesinde yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Dedeler mahallemiz sakinlerine hayırlı olsun. İlçemizin Dedeler mahallesinde, grup yollarının Büyükşehir Belediyemiz tarafından, sokak aralarına ise Türkoğlu Belediyemiz tarafından ekiplerce girilerek başlatılan yol çalışmaları son hız devam ediyor. Dedeler mahallesinde aynı anda yapılan sıcak asfalt ve Kilit parke çalışmalarını yerinde inceleyen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş konuşmasında; Dedeler Mahallemiz, Türkoğlu’muzun en güzel mahallelerinden bir tanesi ve en büyük mahallelerinden bir tanesi. Buranın grup yolu ile ilgili uzun süredir bir çalışma vardı.Alt yapı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç ve ekibi ile bugün itibari ile asfalt serme çalışmaları başladı. Öncelikli olarak Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Zaten en önemli yol burası kaldı. Burası da sıcak asfalt yapılıyor. 6 km’lik uzunluğunda. Diğer bir ekibimizde Dedeler de mahalle içlerindeki yollara parke çalışmalarına son hız devam ediyor. Dedeler Mahallemiz bu yaz sonu itibari ile bir şehir havasına girecek. Bu vesile ile emeği geçen değerli Muhtarımıza, Büyükşehir Belediyemize ve Fen İşleri ekibine teşekkür ederim Dedeler Muhtarı Kahraman Güneş;Dedeler Mahallemize yapmış olduğu sıcak asfalttan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’a, mahalle içlerindeki parke taşı döşeme yaptıkları için de Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuş’a mahallem adına çok teşekkür ediyorum.
Bayramdan önce mahallemize gireceklerinin sözünü veren Başkanlarım, sözlerini yerine getirerek iki bayramı birden bizlere yaşattılar. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Haber: Kahraman Kar

 

Editör: TE Bilisim