Son yıllarda gösterdiği hızlı gelişimle dikkat çeken Türkoğlu Belediyesi, İlçe Belediye Başkanı Osman Okumuş öncülüğünde metropol ilçe olma hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor. Yerel yöneticiler, Türkoğlu’nun potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ve modern bir ilçe haline getirmek için yoğun bir çaba sarfediyor.

WhatsApp Image 2023-10-26 at 11.32.56 (2)

KÜLTÜREL ÖGELER SERGİLENİYOR

Büyükşehir, Türkoğlu’nda Orçan Caddesi’ni Sıcak Asfaltla Buluşturuyor Büyükşehir, Türkoğlu’nda Orçan Caddesi’ni Sıcak Asfaltla Buluşturuyor

Başkan Okumuş, ilçeyi kalkındırmak ve tanıtmak amacıyla belirlediği stratejik planları uygularken, Onikişubat Belediyesi’nin kente kazandırdığı EXPO 2023 Sergi Alanı’nda ki ülke bahçelerinde oluşturduğu stantla adeta dikkat çekiyor. Yurtiçi ve yurtdışından misafirlerini ağırlayan EXPO Sergi Alanı, Türkoğlu Belediyesi’nin hazırlamış olduğu bölümle daha da renklendi. Kültürel ögelerin sergilendiği stantta, tarihseverler adına kazılardan elde edilen eserlere de yer verildi. Dış kısımda yapılan peyzaj çalışmalarıyla direk gözleri kendisine çeviren alanda, yapay şelale, yeşin alanlar, mamut figürleri, köprü, okçuluk bölümü bulunurken, iç kısımda Kahramanmaraş’ın ve Türkoğlu’nun geleneklerini yansıtan objeler bulunuyor. Okçuluk sporuyla yakından ilgilenen Başkan Okumuş, oluşturulan stantta spora dair birçok projeye yer vermiş. Ziyaretçiler, minyatür okçuluk alanında keyifli dakikalar geçirirken, ok ve yayların usta sanatçılar tarafından hazırlanış halini gözlemleyebilir ve beğendikleri ürünleri satın alabilir. Bölgeye ait lezzetler, arkeolojik kazılardan elde edilen tarihi eserlerde stantta misafirlerin beğenisine sunuluyor. 

WhatsApp Image 2023-10-26 at 11.32.56

WhatsApp Image 2023-10-26 at 11.32.57 (1)

Haber: Ayşegül Dokuyucu

Editör: Didem Kayabaşı