6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta birçok okul binası ağır hasar aldığı için kullanılamaz hale geldi. Kent genelinde eğitim ve öğretimin aksamaması için yardım seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırsever iş insanları arasında 8 tane protokol imzalandı. İmzalanan protokoller ile 106 tane derslik eğitim ve öğretime kazandırılmış olacak. Bu hayırsever iş insanlarından biri olan Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, merhum kardeşi Hacı Mehmet Narlı adına Türkoğlu İlçesinin Çakallıhasanağa Mahallesine 17 derslikli bir okul yaptırdı. Haziran ayında temeli atılan ve 84 gün gibi kısa bir sürede inşası tamamlanan "Hacı Mehmet Narlı İlk ve Ortaokulu” düzenlenen törenle açıldı. Okulun açılışına Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri; Ömer Oruç Bilal Debgici, Tuba Köksal, Mehmet Şahin, DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, Türkoğlu İlçe Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve İl Protokolü katıldı. Başkan Osman Okumuş, desteklerini Türkoğlu’ndan esirgemeyen Mustafa Narlı'ya ilçeye kazandırdığı bu güzel hizmet için teşekkür etti.

Açılış programı (2)

OKUL, 2020 YILINDA ARAMIZDAN AYRILAN MERHUM KARDEŞİM HACI MEHMET NARLI’NIN ADINI TAŞIYOR

Programın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu

Başkanı Mustafa Narlı, “6 Şubat depremlerinde köyümüzdeki okulumuz yıkılmıştı. Bakanımızla birlikte hızlı bir aksiyon alarak köyümüze yeni bir okul yapma kararı aldık. Bu noktada destek veren aileme teşekkür ediyorum. 12 derslikli okulumuzu 84 günde tamamlayarak çocuklarımızın hizmetine sunduk. Bugün itibariyle Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edeceğimiz okul, 2020 yılında aramızdan ayrılan merhum kardeşim Hacı Mehmet Narlı’nın adını taşıyor” ifadelerini kullandı.

VALİ ÜNLÜER’DEN NARLI AİLESİNE TEŞEKKÜR 

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, “6 Şubat depremleri sonrasında bugün

açılışını yaptığımız okulun inşası için Narlı Ailesi ve Valiliğimiz arasında protokol imzalandı.

84 gün gibi kısa bir sürede yapımını tamamlayarak çocuklarımızın eğitimi için hizmete

sundular. Mustafa Narlı ve değerli ailesine teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

379231419_10160579168561855_1733873439024913003_n

HERKES CİDDİ YARALAR ALDI

Başkan Karaca, Türkoğlu için önemli gündem maddelerini açıkladı Başkan Karaca, Türkoğlu için önemli gündem maddelerini açıkladı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, “Ülkemizin geleceği olan gençlerin burada yetişecek olması bizleri bir fabrika açılışını yapmaktan daha çok heyecanlandırdı. 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenmeyen hiçbir ferdimiz, tesisimiz, esnafımız yoktur. Herkes ciddi yaralar aldı. Depremden en çok etkilenenlerden birisi de Narlı ailesiydi. Daha fabrikalarının tadilatını yapmadan bu okulun yapımı için çalışmalara başladılar. 84 gün gibi kısa bir sürede şehrimize böyle bir okul kazandırdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILIMIZIN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, “Bizleri çok mutlu eden bir etkinlik vesilesiyle bir aradayız. Böyle bir tesisi 84 gün gibi kısa bir sürede tamamlayıp eğitim öğretime kazandıran Narlı Ailesi’ne teşekkür ediyoruz. Yeni eğitim öğretim yılımızın da öğrencilerimiz, eğitimcilerimiz ve ailelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek okulun açılışı gerçekleşti. Daha sonra protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. 

Haber: Ayşegül Dokuyucu

Editör: Didem Kayabaşı