KMTSO 8. Olağan Meclis Toplantısı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Milletvekillerinin selamlama konuşması yaptığı toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ın yeniden ihya ve inşa süreciyle ilgili yapılan çalışmaları ve kentin yeni tasarımıyla ilgili bilgileri aktarırken, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu ise, özellikle sanayi alanında yapılan gelişmeleri ve atılan adımlara değindi. Toplantıya TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Mevlüt Kurt, Tuba Köksal, Mehmet Şahin, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, KMTSO ve KMTB Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ile Meslek Komite Başkanları katıldı.

ÇOK YAKIN ZAMANDA UÇAK PARÇALARI ÜRETİLECEK

Türkoğlu’nda bulunan TUSAŞ fabrikasının Aralık ayı sonunda üretime başlayacağını belirten TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, “TUSAŞ’la beraber atacağımız adımın 1984’de olan tarımdan sanayiye geçiş evresi kadar önemli olduğuna inanıyorum. Kurulacak ortak girişim şirketine herkesin ilgi duymasını rica ediyorum. Bir şeyin altını çizmek istiyorum. Savunma Sanayi Başkanlığı depremden sonra burada insan ve istihdam konusunu nasıl çözeriz diye düşünürken her ile Savunma Sanayi Başkanlığı’nın şirketi yatırım yaparken bize TUSAŞ geldi. TUSAŞ’ı diğer savunma sanayi şirketlerinden ayıran en önemli kısmı çok yakın zamanda uçak parçalarının üretilecek olması. TUSAŞ’ın şu anda Kahramanmaraş’ta bir şubesi var. İnşallah Aralık ayı sonunda üretim başlayacak” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NDE YERİNDE DÖNÜŞÜM SANAYİ BAKANLIĞI TARAFINDAN YAPILACAK
Deprem sonrası yapılan çalışma ve faaliyetlerle ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Buluntu, şu sözleri kaydetti, “Küçük Sanayi Sitesi’nde sorun olduğunu ve neler yapıldığını yakinen takip ediyoruz. Küçük Sanayi Sitesi’nde yerinde dönüşüm Sanayi Bakanlığı tarafından yapılacak ama artık bunların da bir an önce hızlandırılması lazım. İlgili bakanlıklarımızla görüşüyoruz ama artık ivedi olarak bunların hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu noktada sayın bakanımız, milletvekillerimiz de konuyu takip ediyor.

Güngör: “Milletimizin Hakkına ve Emanetine Sahip Çıktık” Güngör: “Milletimizin Hakkına ve Emanetine Sahip Çıktık”

3 OSB TEK ÇATI ALINDA BİRLEŞECEK
3 tane organize sanayi bölgemiz şu anda birleşmek üzere meclis kararıyla genel müdürlüğümüze gönderildi. OSB’lerimiz Erkenez Organize Sanayi Bölgesi adı altında tek çatı altında toplanıyor. Beş tane sanayi bölgesi ilan edilecek yerimiz şu an Cumhurbaşkanlığımız kararnamesine gönderildi. İnşallah Cumhurbaşkanımızın onayı ile bir an önce imzalanmasını bekliyoruz.

KMTSO TEKNOLOJİ A.Ş.’Yİ KURDUK
TUSAŞ’ın Türkoğlu organize sanayi bölgesindeki yatırımı yaklaşık 30 milyon Euro civarında. İnşallah yakında üretime başlayacak. Onun haricinde biz ne yapıyoruz? Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak ‘KMTSO Teknoloji A.Ş.’ adlı bir şirket kurduk. Bu şirket Kahramanmaraş Savunma Sanayi A.Ş. isimli ana çatı kuruluşa yüzde 50 bizim kurduğumuz, yüzde 20 Ticaret Borsası’nın kurduğu şirket ve yüzde 30’u TUSAŞ’ın kuracak olduğu şirketle büyük bir savunma sanayi şirketini hayata geçirmiş olacağız. Şirket kurulduktan sonra Türkoğlu’ndaki TUSAŞ’ın yapmış olduğu üretim bu şirkete devredilecek. Bunu hepinizle paylaşacağız. Bu bizim için yüzyılın fırsatı.”

Haber: Ayşegül Dokuyucu

Editör: Çağatay GEDİK