Rutin belediyeciliğin dışına çıkarak ilçesini Türkiye’nin en gözde yerlerinden biri yapmak için gece gündüz çalışan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, özellikle sosyal belediyecilik dendiğinde akla gelen ilk isimlerden oluyor. Göreve başladığı günden bu yana sosyal belediyecilik ilkesiyle ‘Her mahallede bir sosyal tesis’ hedefi koyan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, bu kapsamda daha önce ilçede bulunan birçok mahalleye sosyal tesis kazandırdı. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, son olarak Avşarlı Mahallesi’nde doğup küçük yaşta İstanbul’a giden ve orada iş adamı olan İrfan- Zafer Yavşan kardeşlerin de katkılarıyla Avşarlı Mahallesi’ne sosyal tesis kazandırdı. Avşarlı Mahallesi’ne yapılan Zekiye ve Mahmut Yavşan Taziye Evi ve Sosyal Tesisi’nin açılışında konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu’na Kahramanmaraş’ın merkezinde bile olmayan sosyal tesislerin kazandırıldığını söyledi. Türkoğlu’na şimdiye kadar 20’ye yakın halı saha kazandırdıklarını belirten Başkan Okumuş, katkılarından dolayı İrfan ve Zafer Yavşan kardeşlere teşekkür etti.

279608168_5117173015062975_5529599550121125082_n

MAHALLE İÇERİSİNDEKİ YOLLARIN YÜZDE 90’ININI BİTİRDİK

Başkan Okumuş, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bugün burada çok güzel bir eseri açıyoruz. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. Avşarlı’daki sokaklarında iyileştirmesini yaptık. Harika bir mahalle haline geldi. 2014’te geldiğimizde Büyükşehir Belediyemizle birlikte gerek Türkoğlu tarafından, gerekse Dönüklü, Fatih tarafından yollarımızı yaptırdık. Mahalle içerisindeki yollarımızın yüzde 95’ini bitirdik. Geri kalanını da en kısa zamanda bu yaz itibariyle bitireceğiz. Çocuklarımıza ve gençlerimize halı saha ve mahalledeki okulun yenilenmesi gibi eserleri de bu Avşarlı’ya kazandırdık. Biz sizleri canı gönülden seviyoruz. AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanımıza yüzde 90’ın üzerinde verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.

Feyzettin Okumuş esnafları ziyaret etti Feyzettin Okumuş esnafları ziyaret etti

TÜRKOĞLU GENELİNDE 4 TANE SPOR KOMPLEKSİ, 20’YE YAKIN HALI SAHAMIZ VAR

Biz bugün Türkoğlu’nu yaşanabilir bir ilçe haline getirdiysek, Kahramanmaraş’ımızın merkezi kadar güzel, Kahramanmaraş’ın merkezinde bile olmayan sosyal tesislerin olduğu bir ilçe haline getirdiysek, Cumhurbaşkanımızın bize vermiş olduğu, milletvekillerimizin bize vermiş olduğu desteklerden dolayıdır. Ben 2004’te Beyoğlu Belediye Başkanıydım. O zaman belediye seçimleri AK Parti’nin ilk yerel seçimleriydi. O zamanki imkânlar çok fazla yoktu. Ancak, Cumhurbaşkanımızın belediyeci geçmişinden dolayı, belediyelere verdiği desteklerden dolayı bugün Türkoğlu’nda 4 tane tam donanımlı spor tesisimiz var. Yarı olimpik yüzme havuzu, FİFA kriterlerinde futbol sahaları, yaşam alanları ve halı sahalar gibi birçok spor tesisini kazandırdık. 20’ye yakın halı saha yaptık. Bu yılda 5 tane daha yapacağız. Türkoğlu merkezde bir tane halı saha vardı. Bugün Türkoğlu genelinde 4 tane spor kompleksi, 20’ye yakın halı sahamız var. İrfan  ve  Zafer Beylerin doğduğu yere aidiyeti, doğduğu yeri sevmesi örnek bir harekettir. Küçük yaşlarda İstanbul’a gidip, bugün iş insanı olarak Avşarlı’ya dönmesi örnek bir harekettir. Onunla ilgili ne kadar gurur duysak az. İstanbul’a gittiğimde Avşarlılar, buradakinden daha fazla orada var. Türkoğlu’nu orada çok iyi temsil ediyorlar.”

279684948_5117179448395665_3762800083277131021_n

OSMAN OKUMUŞ ÇOK İYİ HİZMETLER YAPTI

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise Türkoğlu’nun her yerinde Osman Okumuş’un eserleri olduğunu söyledi. Özdemir, “Osman Başkanımız, Avşarlı Mahallesi’ndeki hizmetlerine devam ediyor. Türkoğlu’nun her yerinde Osman Okumuş imzası var. Hatta Kahramanmaraş’ın birçok yerinde de ondan yardım isteyenleri geri çevirdiğini görmedim. Bu nedenle ona teşekkür ediyorum. Belediyecilikte iyi hizmet etmek, güler yüzlü olmak, insanlarla iç içe olmak çok kıymetlidir. Bazen hizmet yaparsın, yüzün asık olur, seni sevmezler. Yaptığın hizmetin kıymeti olmaz. Bazen çok güler yüzlü olursun, hizmet yapamazsın. Osman Başkan’da bunun ikisi de var. Gayette çalışkan bir kişilik. Çok iyi hizmetler yaptı. Türkoğlu’nu çok güzel yerlere getirdi. Bu nedenle ona müteşekkiriz. İrfan ve Zafer Beylerle ilgili olarak şunu söylemem gerekiyor; İnsan doğduğu, büyüdüğü topraklara her zaman minnettardır. Kendi memleketlerine, doğdukları yere vefa gösterdiler ve bu tesisin yapımına büyük katkı sağladılar. Onların da işleri rast gitsin” şeklinde konuştu.

OKUMUŞ’A İLÇEMİZE YAPTIĞI DİĞER HİZMETLER ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Avşarlı Mahallesi’nde doğan iş adamı İrfan Yavşan, “ Burası bizim baba ve dede yurdumuz. Çok zor şartlarda yaşadığımız, toprağının her zerresinde annemin göz yaşları olan bu yerin ilçemizin hizmetkarı, Belediye Başkanımız Osman Okumuş Beyin mahallemiz için böyle bir tesisi uygun görmesi bizi çok memnun etti. Belediyemiz ile işbirliği içerisinde yapmış olduğumuz bu tesisin mahallemiz halkına hayırlı olmasını diliyorum. Belediye Başkanımıza sokak iyileştirmesi ve ilçemize yaptığı diğer hizmetler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Manşet Gazetesi