Feyzettin Okumuş, Gece Gündüz Demeden Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor Feyzettin Okumuş, Gece Gündüz Demeden Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

 

Yaptığı sosyal belediyecilik çalışmaları ve anlayışıyla Türkoğlu’na çığır açan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, şimdi de Türkoğlu İlçesi’nin tarımı için büyük bir adıma imza attı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Türkoğlu Belediyesi’nin işbirliğiyle Kahramanmaraş’ın yağışlı ve yüksek nemli yörelerinde mantari hastalıklara dayanıklı üzüm türü olan ‘Labrusca’ türü üzümlerin yetiştiriciliği konusunda çalışmalara hız verildi. ‘Kokulu üzüm’, ‘Çilek üzümü’, ‘Isabella’, ‘Amerikan üzümü’ gibi farklı isimler ile anılan Labrusca üzümü ülkemizde Karadeniz ve Marmara bölgelerinin bazı nemli ve yağışlı iklime sahip alanlarında yetiştiriliyor.   Diğer üzümlere göre mantari hastalıklara göre oldukça dayanıklı olan bu üzüm türü, verimi yüksek olup genellikle üzüm pekmezi yapımında sıklıkla kullanılıyor.

1

Türkoğlu İlçesi’nin Çakıroğlu ve Kaledibi Mahalleleri’nde yetiştirilecek olan bu üzüm türünün fidanları çoğaltılması amacıyla KSÜ Rektörü Niyazi Can tarafından Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a teslim edildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Okumuş, Labrusca tür üzümlerin ilçe çiftçisine hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

Editör: Manşet Gazetesi