6 Şubat depremlerinden sonra ağır yara alan Türkoğlu ilçesinde önemli yatırımlara imzalar atıldı. Bu anlamda Türkoğlu Belediyesi, ilçenin ekonomik gelişmişliğini artırmak adına projeler geliştirmeye devam ediyor. İlçede yürütülen yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu’ndaki kalkınma hamlesini tabana yayabilmek için önemli yatırımları tamamladıklarını söyledi. Tamamlanan bu yatırımları örneklerle açıklayan Başkan Osman Okumuş,

Eğitim:

Eğitim altyapısına desteğimiz bu yıl da devam etti. Son 3 yıldır yapay zekâ destekli "Sanal Dershane" uygulamasıyla 12. sınıf öğrencilerine teknolojik altyapı sağlıyoruz. Ayrıca, ilköğretim, ortaokul ve lise çağındaki çocuklarımızın eğitimine her zaman destek oluyoruz.

Ekonomi:

Türkoğlu’nda deprem öncesi 12 bin çalışan ve yüzde 100 üretim vardı. Şimdi depremin etkilerini atlattıktan sonra üretim tekrar hareket kazanıyor. Sanayi sektöründe büyümeye devam ediyoruz ve 3 organize sanayi bölgesine yatırım yapmaktayız. Ayrıca ticaretin gelişmesi için önemli çalışmalar yapıyoruz.

Tarım:

Türkoğlu’nda 17 tarımsal ürün yetişmektedir, bunlardan biri de Antep fıstığıdır. Tarım ekonomisini canlı tutmak için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. 2019 yılından bu yana Türkoğlu Belediyesi Turşularını yapıyoruz ve bu sayede ilçenin marka bilinirliğini arttırıyoruz. Aynı zamanda yerel çiftçilerimize destek olmak adına domates, salatalık ve çilek üretimine de önem veriyoruz.

Büyükşehir Göksun’da Kırıkkuyu ve Kızıltaş Yollarını Yeniliyor Büyükşehir Göksun’da Kırıkkuyu ve Kızıltaş Yollarını Yeniliyor

1-84

Tabii ki yollar, kaldırımlar, alt yapı ve üst yapı da önemlidir. Bunlar belediyecilik hizmetlerinin temelidir. Ancak bunların yanı sıra, Türkoğlu için daha büyük hizmetler planlamaktayız. Deprem bu hizmetleri geciktirmiş olabilir, ancak azim ve kararlılıkla ilçemizi adım adım geliştiriyoruz. Yarın Türkoğlu’nda daha güzel bir gelecek olacak” şeklinde konuştu.

Haber: Ayşegül Dokuyucu

Editör: Çağatay GEDİK