13 yıldır tişört baskıdan, tabela reklamına kadar birçok reklam işi yapan Atlas Medya işletmecisi Cahit Çiçeklioğlu, Türkoğlu İlçesinde reklam işini resmi olarak sadece kendilerinin yaptığını belirterek, “Bu işe tabela reklamından başladım, 45 yıldır bu işi bu işi yapıyorum ve 13 yıldır da bu dükkânı işletiyorum. Tişört baskı, tabela reklamı, reklam yazıları, promosyon grupları, ışıklı reklam, kartvizit işleri, el ilanları, afiş işleri yapıyoruz. Tasarımlar kendimize ait, ayrıca düğün sezonunda düğün davetiyesi de yapıyoruz. Kendi matbaamız var, matbaada yapılması gereken tüm işlemleri kendi matbaamızda basıyoruz” şeklinde konuştu.

REKLAMCILIK İŞİNİ TAŞERON OLARAK YAPANLAR BİZE ZARAR VERİYOR

İlçede taşeron olarak reklamcılık yapanların kendilerine zarar verdiğini dile getiren Cahit Çiçeklioğlu, “Türkoğlu’nda bu işi resmi olarak yapan tek biziz. Bu işi gayri resmi, taşeron olarak yapanlar da var. Bu işi taşeron olarak yapanlar, bu işi tam olarak bilmedikleri için bizim işimizi de olumsuz etkiliyor. İşini iyi yapmıyorlar ve vatandaşlar bize de önyargı ile bakıyorlar. Adamdan parayı alıyor, yapacağı işi geciktiriyor ya da işi hiç vermiyor. Böyle olunca da vatandaşların reklamcılara karşı güvensizliği oluşuyor. Bu önyargıyı yıkmakta biraz zor oluyor, biz elimizden gelen en iyi işi yapıyoruz, yaptığımız işin kalitesi de ortada. 13 yıldır bu dükkânı işletiyorum, ne yaptığım işin kalitesizliği ile ilgili ne de ne de işi zamanında teslim etmediğim için olumsuz bir geri dönüş olmadı” dedi. 

EN İYİ REKLAMI MÜŞTERİ YAPAR

Çiçeklioğlu konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Ekonomik krizden dolayı piyasanın şartları bizi zorluyor. Buna rağmen biz elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, kaliteli malzemeler kullanıyoruz. Genelde garantili ürünler kullanıyoruz, her hangi bir sıkıntı olduğu zaman zorluk yaşamadan ürünümüzü iade edip değiştirme şansımız oluyor. Bu zamana kadar yaptığımız işin kalitesizliği ile ilgili geri dönüş bir ya da iki kere olmuştur, o durumda da zaten gerekeni fazlasıyla yaptık. Esnafların klişe bir lafıdır, en iyi reklamı müşteri yapar. O adamın eline iyi bir ürün verdiğin zaman çevresindekilere seni önerir. Biz, işin ehli olduğumuz için bu konuda sıkıntı yaşamıyoruz, iyiyiz ve tercih ediliyoruz.”

Mehmet Karaca Uzunsöğütlü vatandaşlarla bir araya geldi Mehmet Karaca Uzunsöğütlü vatandaşlarla bir araya geldi

MESLEĞİMİZİ TAM OLARAK İCRA EDEMİYORUZ

Türkoğlu İlçesinin sanata bakış açısında geride olduğu mesleğini tam olarak icra edemediğini vurgulayan Cahit Çiçeklioğlu, “Türkoğlu İlçesinin, kültür ve ekonomik seviyesi biraz geride. Hal böyle olunca bizim işlerimizde etkileniyor. İlçe, sanat konusunda geride; yeniliğe kapalı bir topluma sahibiz. Tasarım konusunda gerçekten çok sığlar, kartvizite vesikalık fotoğraf istiyor adam. Çok garip, bazen gerçekten anlam veremiyorum. Bu konuda biz kendimizi yenilemeye hazırız ama insanlarımız bu konuda biraz dar görüşe sahip. Bizim ilçemizin insanı emeğin değerini bilmiyor. Burada adam sana sanatçı gözüyle bakmıyor yevmiyeci gözüyle bakıyor. Burada mesleğimizi tam olarak icra edemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Didem Kayabaşı