Elbistan Belediyesi Başkan Yardımcısı Kahraman Koç, ramazan ayı öncesi ekmek ve pide fiyatlarına yapılan zamma itiraz edeceklerini söylerken Halk Ekmek’te fiyat artışı olmayacağını belirtti.

Elbistan Belediye Başkan Yardımcısı Koç, Mehmet Akif Ersoy Belediye evinde düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: "Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 250 gram ekmek 80 kuruştan 90 kuruşa, 250 grm pide 80 kuruştan 1 liraya yükseltilmiştir. Vatandaşlarımızdan gelen tepki, şikayet ve talep üzerine Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ekmek ve pide fiyatlarına yapılan zamma mevzuatlar çerçevesinde itiraz edeceğiz. Bu durumu kamuoyunun bilmesini istiyoruz" dedi.

HALK EKMEĞİN FİYATINDA ARTIŞ YOK, KAPASİTEDE ARTACAK

Ramazan ayı öncesinde ekmek ve pide fiyatlarına yapılan zammı uygun görmediklerini belirten Koç, "Özellikle ramazan ayı öncesinde ekmek ve pide fiyatlarının artışı zamanlama açısından belediyemizce uygun görülmemiştir. Ramazan ayı dolayısıyla belediyemiz halk ekmek fabrikasında ekmek üretimi artırılacak. Halk ekmek büfelerinde 60 kuruştan satışa devam edecektir. Tüm hemşerilerimize duyurulur" diye konuştu.

 

Vatan Sana Minnettar Vatan Sana Minnettar

Erdi İşbilir/Elbistan

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim