Sefer Aycan, Kahramanmaraşlı depremzede vatandaşların istek ve arzularını tek tek not alarak sosyal medya hesabından paylaştı. Kentteki barınma, eğitim, sağlık alanındaki ihtiyaçları “Kahramanmaraşlı ne istiyor?” başlığı altında listeleyen Aycan, “Başına yıkılan binaların hesabı sorulsun istiyor” dedi.

YANLIŞ YAPANA YAPTIĞI YANLIŞIN HESABI SORULSUN İSTİYOR

Aycan, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; “İhtiyaçlar ve istekleri aslında belli, bunun görülmesini ve karşılanmasını bekliyorlar. En önemli ihtiyaç sağlam ve güvenilir bir ev istiyor. Bunu hemen istiyor. TOKİ’nin ev yapmasını beklersem bu çok uzar diyor. Kendisine hibe ve kredi verilerek kendi evini yapmasının desteklenmesini istiyor. Ekonominin canlanmasını istiyor. İşyerlerinin tekrar açılmasını istiyor, esnaf ve üretici bunun için desteklenmek istiyor. Devletin desteğini görmek istiyor. Daha çok sağlık hizmeti istiyor. Daha çok sağlık kuruluşu ve sağlık personeli istiyor. Gelen doktorların şehirde kalmasını, şehirden ayrılmamasını ve sağlık hizmeti vermesini istiyor. Daha çok okul açılmasını, çocuklarının kendi şehrinde eğitim almasını, eğitim kalitesinin artmasını istiyor. Tüm kamu hizmetlerinin daha iyi verilmesini istiyor. Deprem bölgesinde kamu hizmetlerinin desteklenmesini istiyor. Başına yıkılan binaların hesabı sorulsun istiyor. Yanlış yapana yaptığı yanlışın hesabı sorulsun istiyor. Kolon kesene hesabı sorulsun istiyor. Yanlış yapan müteahhite hesap sorulsun istiyor. Bu binalara izin veren, uygun olmayan araziyi imara açan, güvenli olmayan binaya oturma izni veren belediyelere de hesap sorulsun istiyor.”

Rezerv alandaki esnaflar için yeni geçici çarşıda başvurular başladı Rezerv alandaki esnaflar için yeni geçici çarşıda başvurular başladı

Haber: Ayşegül Dokuyucu

Editör: Didem Kayabaşı