Kahramanmaraş’ın yeniden ayağa kaldırılması için yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere kentte gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin başkanlığında koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda şehirde devam eden çalışmalar, kalıcı konut ve iş yerlerinin inşası, ticari hayatın normale dönmesi için yürütülen çalışmalar ile ilgili istişarelerde bulunuldu. Toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’un yanı sıra

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, oda ve STK başkanları katıldı.  

 Koordinasyon Toplantısı (3)

11 İLİMİZ, YÜZLERCE İLÇEMİZ VE BİNLERCE KÖYÜMÜZ ETKİLENDİ

Onikişubat Belediyesi’nden bin 500 öğrenciyle verimli tatil Onikişubat Belediyesi’nden bin 500 öğrenciyle verimli tatil

 En kısa süre içerisinde konut ve işyerlerini yeniden inşa edeceklerini aktaran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Öncelikle 6 Şubat depremlerinde toprağa verdiğimiz bütün canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbimden bir daha böyle bir afet göstermemesini niyaz ediyorum. Bu deprem sadece son 100 yılda yaşadığımız en büyük afet değil Anadolu topraklarına gelerek medeniyet kurduğumuz tarihten günümüze kadar rastladığımız en büyük felaket. 11 ilimiz, yüzlerce ilçemiz ve binlerce köyümüz etkilendi. Hasar olarak da bakıldığı zaman 680 bin civarında bağımsız birim yeniden yapılacak. 170 bin civarında da ahır, depo, tek katlı dükkân gibi iş yerlerimiz yapılacak. Bunlar büyük rakamlar. İnşallah söz verdiğimiz gibi en kısa süre içerisinde bunların altından kalkarız” dedi.

 

800 BELEDİYEMİZ DEPREM BÖLGESİNE KOŞTU

 Bakan Mehmet Özhaseki, “Bir an önce hasarların giderilmesi, şehirdeki ticari hayatın canlanması, şehirlerimizin eski canlılığına kavuşması için hep birlikte elimizden ne geliyorsa yapacağız. Depremin ilk anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız ayakta. Her bir bakanımız, valilerimiz, kaymakamlarımız, kamu kurumları deprem bölgesinde görevlendirildi. 800 belediyemiz deprem bölgesine koştu. Geldiğimiz noktada da kalıcı konut ve iş yerlerinin inşasında bütün hazırlıklar tamamlandı. Bakanlık olarak tespit ettiğimiz rezerv alanlarda konut inşaatlarına başladık. Bir taraftan da şehir merkezinde yerinde dönüşümü sağlamaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ŞEHRİMİZİN İMAR VE İNŞASI NOKTASINDA YOĞUN ÇABA SARF EDİLİYOR

Koordinasyon toplantısında konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “6 Şubat’ta çok büyük bir felaket yaşadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün bakanlıklarımız, kurum ve kuruluşlarımız, STK’larımız ve milletimiz el birliğiyle bu süreci yürütüyoruz. Şehrimizin imar ve inşası noktasında yoğun çaba sarf ediliyor. Bugün de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ile birlikte şehrimizde incelemelerde bulunduk. Her zaman yanımızda olan Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Şehrimizde mikrobölgeleme çalışmalarında sona gelindi. Akabinde de planlama çalışmalarımız nihayete erecek ve inşa süreci hızlı bir şekilde başlayacak” şeklinde konuştu.

 

Haber: Ayşegül Dokuyucu

Editör: Didem Kayabaşı