2 asırlık bir geçmişe sahip olan Muhtarlık müessesi, hizmet merdivenlerinin ilk basamağında yer alıyor. Milletin devletine ulaştığı en kısa ve kolay yol olan muhtarlar, sorunları dinleyip çözüm üretmek, birlik ve dayanışmayı sağlamak için fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor. Yerel yönetimler ve halk arasında önemli bir köprü görevi üstlenen muhtarların 19 Ekim Muhtarlar günü tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde de kutlanıyor. Bu kapsamda Binicilik ve Okçuluk Eğitim Merkezinde, Türkoğlu İlçe Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu Muhtarlar Dernek Başkanı Hıdır İlyas Çiftçi, Siyasi Parti Başkanları, Kurum amirleri ve ilçedeki mahalle muhtarları ile bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, Deprem Şehidi olan Kuyumcular Mahalle muhtarı Ali Yaz ve Ceceli Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz'ın vefatından ötürü başsağlığı temennisinde bulunulurken, görevi başında olan muhtarlara teşekkür beraatı verildi.

393793693_713981230763113_1953006887806396857_n

MUHTARLARIMIZ, MAHALLELERİMİZİN SESİDİR VE HER TÜRLÜ İHTİYAÇ VE TALEPLERİ İLE İLGİLENİR

İlçesindeki muhtarlarla istişare toplantısında bir araya gelen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, "Sevgili muhtarlarımız, 19 Ekim Muhtar Günü'nü en içten dileklerimle kutlarım. Sizler, toplumumuzun en değerli köşe taşlarındansınız ve bulunduğunuz mahallelerimizin yönetiminde önemli bir rol oynuyorsunuz. Her daim sorunları dinleyip çözüm üretmek, birlik ve dayanışmayı sağlamak için fedakârlıkla çalışmanız takdire şayandır. Muhtarlarımız, mahallelerimizin sesidir ve her türlü ihtiyaç ve talepleri ile ilgilenir. Sizler, yerel yönetimlerimiz ve halk arasında önemli bir köprü görevi üstlenirsiniz. Bu nedenle sizler, toplumumuzun gelişimi için önemli bir faktörsünüz. Muhtarlık kurumunu temsil eden tüm muhtarlarımıza teşekkür ederim. Toplumumuzun gelişimine yaptığınız katkıları takdir ediyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. 19 Ekim Muhtar Günü'nü kutlarken, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yıl geçirmenizi dilerim. Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

3-49

Rezerv alandaki esnaflar için yeni geçici çarşıda başvurular başladı Rezerv alandaki esnaflar için yeni geçici çarşıda başvurular başladı

Haber: Ayşegül Dokuyucu

Editör: Çağatay GEDİK