‘Asrın Felaketi’ olarak büyük yıkım ve hasarlara yol açtı. Deprem anından itibaren deprem bölgesi 11 İl’e büyük bir seferberlik düzenlenirken, ilgili kurumlarda deprem yaralarını en hızlı şekilde sarmak adına büyük bir mücadele örneği gösterdi. Normalleşme üzerine çalışmalar devam ederken, yapılaşmayla ilgili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör öncülüğünde, İlçe Belediye Başkanları’nın da katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Büyükşehir Belediye’sinde düzenlenen toplantıya Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’ta katıldı.  

AZ HASARLI VE HASARSIZ İNŞAATLARI DEVAMINA İZİN VERİLDİ

Düzenlenen toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bugün şehrimize gelen uzman ekiplerle beraber mikro bölgeleme çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bu çalışmalar sona erecek, ortaya bir rapor çıkacak ve akabinde de planlama çalışmalarına başlayacağız. Az hasarlı ve hasarsız olup inşaatı durmuş yapılarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla yaptığımız istişare sonucunda bir karara ulaştık. Bugünden itibaren ruhsatı alınarak inşaatına başlanmış, az hasarlı ile hasarsız olan ve mikrobölgelemede sıkıntısı olmayan alanlarda, yapıların ruhsat hakları verilecek olup inşaatların devamına izin verilmiştir.

Dulkadiroğlu Belediyesi sosyal etkinlik alanları için kolları sıvadı Dulkadiroğlu Belediyesi sosyal etkinlik alanları için kolları sıvadı

YERİNDE DÖNÜŞÜM BİR KAÇ GÜN İÇERİSİNDE SONUÇLANACAK

Diğer taraftan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız yerinde dönüşümle ilgili bir çalışma yürütüyor. Mecliste görüşülen bu kanun birkaç gün içerisinde sonuçlanmış olacaktır. Bu kanun kapsamında, Bakanlığımızın vereceği kredi ve hibe desteğini arzu eden vatandaşlar konut ve işyerleri için kullanarak, kendi alanlarında yerinde dönüşümü gerçekleştirmiş olacaklar” ifadelerini kullandı.

Haber: Ayşegül Dokuyucu

Editör: Didem Kayabaşı