Onikişubat Belediyesi’nde göreve başladığı süre içerisinde ilçesine önemli hizmetlerde bulunan Başkan Hanefi Mahçiçek’in en büyük projelerinden olan EXPO 2023 projesi, Kahramanmaraş’ın tanıtımında önemli bir yere sahip. Başkan Mahçiçek’in ‘’Bugüne kadar böyle bir proje Türkiye’de yok’’ dediği yılda en az 300 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen devasa proje alanında, Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi, 50 bin metrekare büyüklüğünde iki katlı açık AVM, Nikâh Sarayı, 70 bin metrekarelik devasa bir havuz, eğlence alanları, hobi evleri ve şehrin yöresel ürünlerinin sergileneceği Arasta Çarşısı yer alıyor. Kahramanmaraş'ı marka değerini artıracağı öngörülen EXPO 2023'ün, kentin birçok değerini hem ulusal hem de uluslararası arenaya taşıyacağı öngörülüyor.

Güngör: “Milletimizin Hakkına ve Emanetine Sahip Çıktık” Güngör: “Milletimizin Hakkına ve Emanetine Sahip Çıktık”

12 Ağustos’ta açılışı yapılacak olan EXPO 2023 projesinin kente turizm, istihdam ve katma değer oluşturmaya kadar birçok alanda yararlı olacağı düşünülüyor. 

D5_Image-88_20221116_2035481-2-1024x584

EXPO 2023, GAZİANTEPLİ ESNAFLARA YARAR SAĞLAYACAK

Büyük depremlerde kent genelinde yıkılan veya hasar alan yapıların arasında şehrin turizmi açısından önem arz eden oteller de bulunuyordu. EXPO 2023’ün kentin turizmine önemli bir katkı sağlayacağı düşünülürken, kentte konaklama hizmetinin yeterli olmamasından dolayı şehre gelecek olan yaklaşık 2 Milyon ziyaretçinin Gaziantep’te konaklayacak olması, EXPO 2023 Kahramanmaraşlı esnaflardan çok Gaziantepli esnafların işine yarayacak gibi görünüyor. Deprem sebebiyle 11 oteli kullanılamaz hale gelen Kahramanmaraş, yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçilerini ağırlamakta güçlük çekecek. EXPO 2023 projesini görmek için şehre gelecek olan misafirler, Gaziantep’te konaklamayı tercih edecek. Bu durumdan dolayı Gaziantepli esnaflar da devasa proje olan EXPO 2023’ten yararlanacak.

KAHRAMANMARAŞ ULAŞIM ALANINDA DA ZAYIF

 web

Kahramanmaraş, hava ulaşım hizmetlerinde de diğer şehirlere göre sınıfta kalıyor. Günde, İstanbul’a 2, Ankara’ya 1 sefer düzenlenen kentin havaalanında pistin yetersiz olması ve Aletli İniş Sistemi (ILS) cihazı bulunmaması şehrin hava ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor. Yurtiçi ve yurtdışından Kahramanmaraş’a EXPO 2023 projesi için gelecek olan ziyaretçiler ulaşım açısından da Gaziantep’i tercih edecek. Yurtiçi seferlerinin yanı sıra dünyanın farklı yerlerine de seferler düzenleyen Gaziantep Havaalanı, Kahramanmaraş’ın EXPO projesinden ulaşım yönünde de faydalanacak. Hem konaklama hizmetinde hem de ulaşımda zayıf kalan Kahramanmaraş, bir kez daha Gaziantep’e fayda sağlayacak.

Haber: Ayşegül Dokuyucu

Editör: Didem Kayabaşı