12 Ağustos ile 26 Ağustos tarihleri arasında açılışı gerçekleştirilmesi planlanan EXPO 2023 Projesi, belirlenen tarihler arasında düzenlenmediğinden dolayı, uluslararası organizasyon tarafından projenin iptal edildiği duyuruldu. Kahramanmaraş’ın ev sahipliği yaptığı EXPO 2023 projesinin açılışı, 12 Ağustos ile 26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanırken, 6 Şubat depremlerinin yaşanması projenin gerçekleşmesini doğrudan etkiledi. Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta, depremler sebebiyle otel sayısında azalma yaşanması, kente gelecek misafirlerin barınma ihtiyacını karşılayamayacak hale gelmesi ve çeşitli sebeplerden dolayı, şehrin devasa projeye yetersiz kalması, projenin iptaline neden oldu.

BUNUN HİLAFINA BİR DAVRANIŞ SERGİLENECEK OLURSA GEREKLİ GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ

Emniyet güçlerinden büyük operasyon; 117 gözaltı, 54 tutuklama Emniyet güçlerinden büyük operasyon; 117 gözaltı, 54 tutuklama

AK Parti İl Başkanlığı’nca düzenlenen basın toplantısında konuyu ele alan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, “EXPO’yu düzenleyen uluslararası organizasyon, ayın 12’si ile 26’sı arasında Kahramanmaraş’ta düzenlenmesi planlanan EXPO 2023 etkinliğinin, belirlenen tarihler arasında gerçekleşmemesinden dolayı etkinliğin iptal olduğunu söyledi. İlgili organizasyon, bizden yeni bir etkinlik tarihi beklemediklerini belirterek, “Tehdit hakları bize ait olan EXPO isminin bir etkinlik için 2023 yılında kullanılmasına razı değiliz. Bunun hilafına bir davranış sergilenecek olursa Dışişleri Bakanlığı'nız ve Cumhurbaşkanlığınız aracılığıyla gerekli girişimde bulunacağız” açıklamasında bulundular” dedi.

2024 YILININ DAHA MAKUL OLABİLECEĞİNİ İFADE ETTİLER

Türkoğlu Belediyesi’nin de katılım sağlayacağı EXPO projesi, 2023 yılı için hayal olurken, ilgili organizasyon tarafından 2024 yılı içerisinde daha makul olabileceği aktarıldı. Kirişci, “Her şeyden önce EXPO 2023 alanı şehrimiz için büyük bir kazanımdır. Orada yapılan tesisler hiçbirimizin sırtında mezara götüreceği şeyler değildir. Bu eserlerin böyle bir etkinlik çerçevesinde kullanılacak olması bizim bu organizasyonlarda daha büyük bir titizlik göstermemizi gerektiriyor. Bizim konaklama konusunda, o ülkelerden gelecek misafirlerin kalabilecekleri konaklama tesisi konusunda ciddi problemlerimiz var. Dolayısıyla bütün bu sorunların hepsini düşünün. 2024 yılının makul olabileceği yönünde bir görüşümüz oluştu. EXPO’yu düzenleyen organizasyonda 2024 yılının makul olabileceğini ifade ederek, şimdilik bu süreci durdurdu” sözlerini kaydetti.

Haber: Halil Öksüzce

Editör: Didem Kayabaşı