Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim takvimini açıklaması sonrası 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için siyasi partilerde hareketlilik devam ediyor. Partilere aday adaylık başvuruları geçtiğimiz hafta tamamlanırken adayların ise bu hafta sonu açıklanması bekleniyor. Öte yandan seçimlere bağımsız olarak girecek adaylarda saha çalışmalarına devam ederken kentin yakından tanıdığı eski siyasetçi iş insanı Mehmet Sabancı’da bağımsızdan milletvekili adayı oldu. Sabancı yoğun bir kalabalıkla Seçim Kurulu’na giderek adaylık başvuru evraklarını teslim etti. Başvuru sonrası açıklamalarda bulunan Sabancı, bu şehri yeniden ayağa kaldırmak için el birliğiyle çalışacaklarını söyledi. 

Milletvekili Dr.Karatutlu: “Yeni sağlık yatırımlarının yeri yanlıştır” Milletvekili Dr.Karatutlu: “Yeni sağlık yatırımlarının yeri yanlıştır”

IMG_4304

KAHRAMANMARAŞ DÜNÜNÜ UNUTAMAZ

“Bu şehri sıradan insanlar yönetirse, bu şehirde sıradan milletvekilleri olursa biz bu zor günleri aşamayız” diyen Sabancı, “Şehrimizin bütün acısına rağmen yaşadığı bütün felaketlere rağmen şehrimizde de seçim süreci başladı. Dolayısıyla bu takvim süresince biz de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aziz hemşerilerim, Kahramanmaraş şehit, şehrimiz şehit, on binlerce şehidimiz var. O kadar ağır bir tablo var ki o kadar zor bir süreç yaşıyoruz ki biz bu zor süreci öyle bir kadroyla, öyle inanmış bir şekilde mücadele edecek, Allah’ın izniyle el ele verecek bir kadroyla Kahramanmaraş’ta zorlukları aşmalıyız ki Kahramanmaraş şehitlerini unutmaz. Kahramanmaraş dününü unutamaz ama buna rağmen Allah lütfederse acılarımızı hafifletecek bir seviyeye getirmeliyiz. Bu şehri sıradan insanlar yönetirse, bu şehirde sıradan milletvekilleri olursa biz bu zor günleri aşamayız. 8 tane kartal gibi şehir evladı çıkmalı ve bu şehre hizmeti sadece Allah rızası için sadece bu şehrin ayağa kalkması için hizmet etmeli. Bu sebeple yüce Allah nasip ederse biz bu niyetlerle bir el uzatıyoruz. 40 yıldır siyasi hayatımda tertemiz kalmış Rabbimin koruduğu haramdan, kibirden, yalandan uzak bir el uzatıyorum. Bu el Kahramanmaraşlı hemşerilerimin şeref sahnesi olacak.

IMG_4304

BİZİM GEÇMİŞİMİZDE BİR 40 YIL VAR

 Bu şehirde dün olduğu gibi bugünde birlikte yöneteceğiz. Biz bugün siyaset sahnesine çıkmış bir isim olsak belki denilebilir ki Mehmet Bey bu sözlerinizi çok dinledik denilebilir. Ama bizim geçmişimizde bir 40 yıl var. 40 yıl bu şehirde yürekleri, kalpleri, gönüller incitmedik. Allah’ın verdiği imkânları bu şehre hizmet olarak sunduk. Sizin bize emanetinizi şerefle taşıdık. Alnınızı yere getirmedik. Yüzünüzü eğirtmedik. Bundan dolayı diyorum ki; Allah bana ömür verdiği sürece bu son hamlemizde de sizlerle başaracağız. Sizlerle beraber Kahramanmaraş’a hizmet edeceğiz.  Siyaset mazlumlara hizmet etmenin bir kapısıdır. Siyaset adil, şerefli, haysiyetli, dürüst olursa siyaset mazlumların çok değerli bir kapısıdır değerli hemşerilerim. Bugün Kahramanmaraş mazlumlarla dolu. Bugün bu şehir mazlum hale gelmiş. Bu mazlumiyetten sizlerle beraber el ele vererek kalkacağız. Ben buna inanıyorum. Allah bize müsaade ederse, bu şehir hakkına razı olan değil hakkından daha fazlasını alan 8 tane şehir evladına ihtiyacı var. Bunlardan biri biz olalım diye yola çıktık. Diğer 7 arkadaşımız da bizim değerlerimizde bizim inançlarımızda, mücadele anlayışımızda. Bizim sizlerle yürüyeceğimiz yolda şerefle yürüyeceğimiz, el ele yürüyeceğimiz 8 tane şehir evladına ihtiyaç var. Dolayısıyla bu yolda beni yalnız bırakmadığınız için dünden bugüne hep bana kardeş olduğunuz ve için hepinize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet olun’’ ifadelerini kullandı.  

Haber: Ayşegül Dokuyucu

Editör: Emrah Özdemir