Seralarını yeniden kuran üreticiler, yeni sezonun ilk meyve ve sebzelerini beklemeye başladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kadıoğluçiftliği Mahalle Muhtarı Abdurrahman Tosun, Kahramanmaraş'ta bulunan seraların çoğunun ocak ayındaki kar yağışından dolayı seraların zarar görmesinin ardından yetkililerin kendilerini ziyaret ederek yardımcı olduğunu söyledi.

ŞU AN ÜRETİME TEKRAR DEVAM EDİYORUZ

Muhtar Tosun, şunları kaydetti: "Yağan kar maalesef seralarımızı tahrip etti. Devletimiz çok büyük. Tabii biz bilgileri Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile kaymakamlarımız ve valimizle istişare yaparak paylaştık. Onlar da milletvekillerimize ulaştırdılar. Sağ olsunlar arada bir köprü kurdular. Milletvekillerimiz konuyu Cumhurbaşkanımıza ulaştırdı. Biz bunlar için çok çok teşekkür ediyoruz, şu an üretime tekrar devam ediyoruz. Devletimiz büyük yardım etti. Allah razı olsun. Çok çok teşekkür ediyoruz."

AA-20220505-27772206-27772201-KAHRAMANMARASTA_SERALARI_ZARAR_GOREN_CIFTCILER_DESTEKLE_YENIDEN_URETIME_BASLADI

İNŞALLAH BİR DAHA HİÇ KİMSE BÖYLE BİR AFETLE KARŞILAŞMAZ

4 çocuk babası Sedat Kiraz ise 8 dönüm serasının olduğunu ve kar yağışından dolayı büyük bir bölümünün zarar gördüğünü ifade etti. Verilen desteklerle serasını tekrar ayağa kaldırdığını belirten Kiraz, “İnşallah bir daha hiç kimse böyle bir afetle karşılaşmaz. Allah'ın izniyle bir ay gecikmeli de olsa sebzelerimizi yetiştirdik. Dikimimizi yaptık, serayı ayağa kaldırdık. Aynı düzenle inşallah aynı şekilde satışlarımıza devam edeceğiz” dedi

İNŞALLAH SÜRECİ ZARARSIZ ATLATACAĞIZ

Feyzettin Okumuş, Gece Gündüz Demeden Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor Feyzettin Okumuş, Gece Gündüz Demeden Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

Çiftçilerden Eshabil Fidan ise kar yağışı sonrası kendilerine yardımcı olan yetkililere teşekkür etti.

Tekrardan üretime başlamanın kendisini mutlu ettiğini belirten Fidan, "Allah razı olsun. 40- 45 bin lira destek aldım. Şimdi hasada hazırlanıyorum. İnşallah süreci zararsız atlatacağız." diye konuştu.

Editör: Manşet Gazetesi