Son yıllarda değişen, dönüşen ve değerlenen yapısı ile Kahramanmaraş’ın yanı sıra Türkiye ve dünya pazarında önemli bir tedarikçi konumuna gelen Türkoğlu ilçesinde sanayi, tarım, kültür sanat gibi alanlarda faaliyetler her geçen gün artarken, bereketli topraklarda yetişen onlarca çeşit ürün ile tarımda önemli bir üretici haline geldi. Bu sene 600 dönümde yetiştirilen kırmızı altın domates, yaş haliyle verimi 6 bin ton olurken, kurutulduktan sonra ki ihracatı ise 400 bin ton oluyor. Kırmızı altın domates ilçeye yaklaşık olarak 1 milyon 200 bin dolarlık bir katkı sağlıyor. Tarım sektöründe büyük bir başarıya ulaşmış bu özel domates, Türkoğlu’ndan ABD dâhil olmak üzere 40 ülkeye ihraç ediliyor. Bu ihracat başarısı, Türkoğlu'nun tarım potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

KAHRAMANMARAŞ’IN GELECEĞİ DULKADİROĞLU’NDA KAHRAMANMARAŞ’IN GELECEĞİ DULKADİROĞLU’NDA

TÜRKOĞLU’NDAKİ ÜRETİM ÇEŞİTLİLİĞİ SADECE DOMATESLE SINIRLI KALMIYOR

Aynı zamanda ilçede yetiştirilen çilek ve salatalık gibi ürünler de iç piyasada büyük talep görüyor.  Türkoğlu bu üretim çeşitliliği ile tarım sektöründeki başarısının kat ve kat artırıyor. Türkoğlu’nda, dane mısır, arpa, çavdar, yulaf, nohut, fasulye, soya fasulyesi yerfıstığı, pamuk, şekerpancarı, çerezlik ayçiçeği, baharatlık biber, salatalık, acur, domates, patates, sofralık üzüm, çilek, böğürtlen, kurt üzümü, zeytin, Antep fıstığı, ceviz, badem, Trabzon hurması, nar, incir, elma, kiraz, armut, erik, şeftali gibi birçok ürün yetiştiriliyor. Tarım alanında önemli bir konuma sahip olan Türkoğlu Çobantepe kırsalında kurutulan domatesler,  Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Türkoğlu Kaymakamı Burak Keser, Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir ve AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel'in katılımıyla ihracat yolculuklarına uğurlandı.

1 MİLYON 200 BİN EURO BURADAKİ ÇİFTÇİMİZİN CEBİNE GİRECEK

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Dünyanın en verimli arazisi olan Amik Ovası'nın devamındaki bu Türkoğlu Ovası'nda buradaki çiftçilerimizle birlikte ilk planda 600 dönüm domates ekimi gerçekleştirildi. Burada yaklaşık 200 tane çiftçimizin domatesleri keserek kurutmasını sağlıyoruz ve yaklaşık bu 400 ton kuru domatesten de 1 Milyon 200 bin Euro buradaki çiftçimizin cebine girecek” şeklinde konuştu. 

BU İHRACATIN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ BİZİM İNŞALLAH KISA ORTA VADEDE TEMEL HEDEF OLACAK

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, “Bugün için belki İzmir Torbalı'ya gönderiliyor ama önümüzdeki dönemde inşallah kendilerine sağlayacağımız desteklerle geri kalan kısmının da burada yapılması ve buradan Kahramanmaraş merkezli olarak, menşeili olarak bu ihracatın gerçekleştirilmesi bizim inşallah kısa orta vadede temel hedef olacak” ifadelerini kullandı. 

4-28

2-58

1-71

Haber: Halil Öksüzce

Editör: Çağatay GEDİK