IMG_6561Sosyal Belediyecilik anlayışı ile toplumun her kesimine yönelik projeleriyle dikkat çeken Türkoğlu Belediyesi, Yaz Etkinlikleri kapsamında Türkoğlu Kent Meydanında beş hafta boyunca her hafta bir filmi vatandaşlarla buluşturdu. Etkinliklerin son haftasında ise çocuklara özel 'Küçük Kahraman' çizgi filmini çocuklara sunarak unutulmaz bir akşam yaşattı. Yoğun katılımın yaşandığı etkinlikte vatandaşlara çeşitli ikramların yanı sıra; konserler ve çekilişlerle bisikletler, futbol topları, satranç takımları tişörtler ve sürpriz hediyeler takdim edildi. Düzenlenen programa 54. Dönem Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Türkoğlu Kaymakamı Burak Keser, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Türkoğlu İlçe Başkanı Feyzettin Okumuş katıldı. Programda konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu’na çok büyük hizmetler yaptıklarını ancak en önemlisinin eğitim alanında yaptıkları hizmetler olduğunu dile getirdi. Türkoğlu’nu Onikişubat ve Dulkadiroğlu’nun ardından Kahramanmaraş’ın 3. metropol ilçesi olması için büyük gayretleri olduğunu belirten Okumuş, Yaz Sineması etkinlikleriyle tüm Türkoğlu’nu biraya getirdiklerini söyledi.

Hasta ve yaşlılar için belediyeden özel bakım hizmeti Hasta ve yaşlılar için belediyeden özel bakım hizmeti

306396177_5482184645228475_5321609719342019686_n

“HİZMETLERİMİZİN KARŞILIĞINI FAZLASIYLA ALIYORUZ”

Başkan Okumuş; “4 dönemlik Belediye Başkanlığım dönemimde yaptığımız hizmetlerin karşılığını fazlasıyla alıyoruz. Çocukların Osman Amcasıyım, bu beni çok mutlu ediyor. Bu etkinlikte amacımız çocuklarımızın, çocukluğunda kalıcı bir eser bırakmak. Bizim 1980’li 1990’lı yıllardaki yaz sineması nostaljisini bir nebze de olsa göstermek ve yaşatmak istedik. Bugün sonuncu yaz sineması, sadece sinemayla yetinmiyoruz o psikolojiyi ve o ortamı da sunmaya çalışıyoruz. Türkoğlu’na çok büyük eserlerimiz ve çok büyük hizmetlerimiz oldu. Bunların içerisinde eğitim alanında Türkoğlu’nu Kahramanmaraş’ın en ön sıralarında olması için birçok proje yaptık. Binlerce tablet dağıttık, 5 bin çocuğumuza üniversiteye hazırlık akademi hazırlık kartları dağıttık, kitaplar devletten, kırtasiye belediyemizden gibi birçok projeyi hayata geçirdik. Türkoğlu hem altyapıda hem üstyapıda Kahramanmaraş’ın Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediyesinden sonra üçüncü metropol ilçe olması için verdiğimiz mücadelede neticeleri almaya başladık. Bugün şehircilik anlamında çok güzel hizmetler veriyoruz. Kültür ve sanatta da önemli işler yaptık. Daha öncesinde de burada çok değerli sanatçılara konserler verdirdik. Benim için en önemli projelerden birisi de Yaz Etkinleri Projesidir. Burada birçok çocuğumuzu sevindirdiğimizi düşünüyorum. Halka açık Açık hava sineması, Türkiye’de az yapılan etkinliklerden bir tanesiydi. Burada anne ve babaların çocukluğunda yaşadığı bu heyecanı, çocuklara da yaşatmak istedik. En büyük kazanımımız, Türkoğlu halkının burada beraber meydanda kaynaşması oldu. Bu etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

306183884_5482179948562278_6988083440642052012_n

“OSMAN BAŞKAN BU İŞLERİ GERÇEKTEN ÇOK İYİ YAPIYOR”

54. Dönem Milli Eğitim Bakanı ve eski Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam ise, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’tan övgüyle bahsetti. Okumuş’un daha da büyük işler yapacağını kaydeden Sağlam; “Osman Okumuş Yüksek Ziraat Mühendisiydi, benim bakanlığım döneminde öğretmen olarak atadığım öğretmenlerden birisiydi. O zamanlarda üniversite mezunu işsizken, Milli Eğitim Bakanlığı lise mezunlarını öğretmen vekili atıyordu. Ben bir karar çıkardım, 70 binin üzerindeki öğretmen vekillerinin yerine üniversite mezunlarını atadık. Osman Okumuş da bunlardan birisiydi. Osman Başkan gerçekten iftihar edilecek bir belediye başkanı, çünkü her gittiği çehreyi değiştirdiği gibi burayı da değiştirdiğini görüyoruz. Sadece hizmet olarak iftihar edilmesi gereken bir başkan değil. Bir ilçe olarak 5 bin öğrenciye destek olmak, burada çocuklara özel bir program yapmak takdir edilmesi gerektiğini gösterir. Burada 5 tane 10 tane sayısı önemli değil çekilişle çocuklara bisiklet vermek basit gözükebilir ama o çocukların nasıl mutlu olduğunu ben yakinen gördüm, çocuklar çok sevindi. Osman Başkan bu işleri gerçekten çok iyi yapıyor. Ben şahsen daha büyük çapta işler yapacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

IMG_6659IMG_6654

FESTİVALDE ÇOK GÜZEL ORTAM VARDI

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Fırat Görgel ise, festivalde çok güzel ortam olduğunu belirtti. Görgel; “Ben öncelikle Osman Başkanımızı ve Türkoğlu Belediyesini tebrik ediyorum. Burada çok güzel bir ortam oluşmuş, festival havası ile çocuklarımız çok eğleniyor. Bu organizasyonların devam etmesini temenni ediyorum. Bu akşam gördüm ki hem belediyemiz hem de vatandaşlarımız birleşmiş ve çok güzel birlik beraberlik havası ortaya çıkmış, bu da bizi ziyadesiyle memnun etti. AK Parti iktidarının gittiği yere elinin değdiği yere farklılık kazandırıyor. Tüm vatandaşların daha iyi koşullarda yaşaması için çalışılıyor, bu amaç doğrultusunda da çalışılmaya devam edileceğinden eminim” diye konuştu.

Editör: Didem Kayabaşı